Прес-реліз>>>

Проекти
Історія
Прес-реліз

Що принесе Києву прийняття концепції нового генерального плану міста - думка провідних фахівців інституту "Київгенплан"

КУРИЛО ОЛЕНА ІВАНІВНА
Головний архітектор проектів архітектурно-планувальної майстерні № 8 ДП "Інститут генерального плану м. Києва" АК "Київпроект"
учасник розробки генерального плану 2002р.

ЗАУВАЖЕННЯ
щодо концепції розвитку м.Києва на період до 2025р.

1. В концепції відсутні характеристики планувально-транспортного зв'язку м.Києва з європейськими столицями, а також з столицями пострадянського простору.

2. Відсутня характеристика планувально-транспортного зв'язку столиці України м.Києва з регіональними центрами України.

3. Не визначена модель функціонально-планувальної організації Київської агломерації і, зокрема, ближньо-приміського розселення.

4. Основною вадою планувальної моделі розвитку м.Києва є незбалансованість лівобережних житлових районів за розселенням і місцями прикладання праці. У зв'язку з цим навантаження на виробничий сектор правобережжя буде збільшуватись. Забудувати нові майданчики районів Троєщини та Осокорків житловими будинками, означає зберігати стан "спальних" районів лівого берега м.Києва і надалі. Беручи до уваги особливості розвитку лівого і правого берегів м.Києва, нерозвиненість транспортно-пасажирського сполучення реалізація обраної в концепції планувальної моделі столиці негативно вплине на загальну функціонально-планувальну організацію м.Києва.

© 2003-2018 Київгенплан. Всі права захищені.